sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Se on se pakkaus kun lihottaa

Katselin pääsiäisen aikaan dokumenttia siitä, miten erilaiset ympäristössä olevat kemikaalit saavat meidät lihomaan. Jos oikein muistan, niin se oli pääsiäislauantai ja taisi olla TV1 tai TV2 koska siinä ei mainoksia tullut välissä, mikä taas vaikeutti normaalia jääkaapilla ramppaamista. 
TV dokumentissa kerrottiin, että ympäristössä, jossa elämme, on paljon kemikaaleja, jotka lihottavat. Oli tehty useita tutkimuksia, joissa oli annettu jotain näistä kemikaaleista ryhmälle rottia ja sitten verrattu näiden rottien panoa niihin rottiin, jotka eivät olleet saaneet tätä kemikaalia. Ero oli huomattava, vaikka molemmat rottaryhmät söivät samaa ruokaa ja liikkuivat saman verran.
Dokumentissa kerrottiin juurta jaksaen, miten kaikki toimii ja näytettiin kuviakin, mutta siis pähkinän kuoressa: hormonit menevät sekaisin ja ihminen lihoo. Ja näitä kemikaaleja on sitten ihan joka puolella eli niitä on lähes mahdoton välttää. Hyvä puoli tässä on se, että nytpä voi syyttää lihomisesta näitä kemikaaleja ja väittää, ettei voi asialle mitään. Paha vaan, että seuraavassa vien senkin hyvän ja kerron mitä tulee välttää, jotta välttyy näiltä kemikaaleilta - tai, no osalta niistä.  
Laihtuminen on siis helpompaa kuin koskaan, vältät vai seuraavia:
- Kaikkia hedelmiä missä on fruktoosia (eikös niissä kaikissa ole?) ja tietysti kaikkea muutakin mikä sisältää fruktoosia; kaikki dieettituotteet kaiketi,missä sokeri on korvattu fruktoosilla.
- Kaikkea ruokaa joka on pakattu. Eli tilaa seuraava Big Mac ilman pakkausta - se on se pakkaus kun lihottaa.
- Tuttipulloja, tai miksi ei oikeastaan kaikkea muoviastioita. Tuttipullo oli vain mainittu yhtenä niistä muovisista asioista, joissa tuota kemikaalia on. Sikäli todella paha, että lihotetaan vauvojamme ihan tietämättämme. Tuosta ei enää huumoria pysty repimään. Kanadassa tämä aine on jo kielletty ja luokiteltu ympäristölle vaaralliseksi.
- Säilykkeitä, joissa oli sisäpuoli tölkistä pinnoitettu muovilla (jos et laskenut tätä jo pakattuihin ruokiin)
- Kuitteja. Kyllä luit oikein! Kassakuiteista irtoaa kemikaalia, joka pysyy elimistössä 6 tuntia kun olet kerran kuittiin koskenut. Seuraavan kerran kun kassaneiti tyrkyttää kuittia, kieltäydy ottamasta. Aivan kuten jätät sen croissantinkin aina ostamatta, koska tiedät, että mitään croissanttia lihottavampaa on vaikea löytää. Tai no, ehkä Lildin suklaacroissantti, josta taas on kohtuullisen vaikea kieltäytyä kun se on niin halpakin. Mutta siis kun vertaa suklaacroisant versus kuitti, niin aika helppo on valita kumman jättää ottamatta. Hyvinä päivinä voi jättää molemmat ja alkaa valtaisa laihtuminen.
Tässä oli vain osa niistä kemikaaleista jotka lihottavat ja kun tuota listaa katsoo, niin aika mahdoton noita on välttää. Jos lapsia suunnittelee, niin oikea vastaus on Kanada. Muuta sinne tai ainakin tilaa kaikki vauvan tarvikkeet sieltä, muuten saat kaiken toivon heittää normaalipainoisesta jälkeläisestä. 
Kaikista helpoin välttää on ehkä tuo kassakuitit. Itse laitan kassakuitin aina lompakkooni sitä sen enempää ajattelematta josta seuraa se, että pian lompakko on täynnä kuitteja. Täytyypä tyhjentää lompakko ja kieltäytyä kohteliaasti kuitista kun seuraava kerta tulee. Hyvin kerkiää vielä rantakuntoon, kun aloittaa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti