perjantai 21. huhtikuuta 2017

Suomenruotsalainen sienirisotto

Koska maailmalla vallitsee armoton kiista siitä, mikä on oikeanlainen italialainen risotto, päätin ratkaista pulman kehittämällä oman risottoreseptin. Meitä betre folkkeja varten, koska suomenruotsalaisina me ansaitsemme jotain parempaa. Ja koska italialaiset ei vaan oikein osaa: Jättävät makaronit kovaksi ja sanovat, että se on aldente. Lotraavat viiniä ruokaan, vaikka se maistuu lasista nautittuna niin paljon paremmalta.

2 dl risotto riisiä (saa olla italialaista, koska suomenruotsalaista ei tiettävästi valmisteta)
2 rkl oliiviöljyä (saapi olla neitsyt tai se toinen, eikä maalla niin väliä, kunhan on vähän parempaa)
2 valkosipulin kynttä
Keskikokoisen sillipurkin verran suolasieniä (Jonkun muun keräämiä. Ylva ei sienestä.)
1 pieni sipuli
1/2 kana- tai kasvisliemi kuutio
2 rkl sulatejuustoa
4 rkl parmesan juustoa
rouhittua mustapippuria maun mukaan
(valkoviiniä) Ylva ei juo valkoviiniä, joten sitä ei tule ruokaan, mutta sinä voit huoletta juoda lasin valkkaria siinä kokkauksen lomassa. Punkkukin käy. Tai kalja tai siideri, mutta ei lonkero, koska se maistuu ihan kissan pissalta ja haisee sille samalle.

Laita suolasienet edellisenä iltana likoamaan veteen, jotta liika suola lähtee. Tee kasvis- tai kanaliemi Ylvan tapaan: Laita vedenkeittimeen vesi. Kun vesi on kiehunut kaada vesi kulhoon ja liuota siihen puolikas kasvis- tai kanaliemikuutio. Kaada oliiviöljy kattilaan ja kuullota siinä valkosipulit ja sipuli. Lisää sekaan riisi ja kuullota vähän sitäkin. Kaada Ylvan kuuluisa kana- tai kasvisliemi kattilaan ja keitä paketin ohjeen mukaan. Jos riisi ei ole tarpeeksi pehmeää, niin keitä lisää. Luultavasti joudut myös lisäämään vettä. Keitä niin kauan, että riisi on sopivan pehmeää juuri sinun makuusi (Hittoon aldentet. Ne tarttuu vaan hampaisiin). Kun riisi on pehmeää lisää sulatejuusto, parmesan juusto ja rouhittu mustapippuri. Tarkista suola ja lisää jos siltä tuntuu.

Tästä ei suomenruotsalainen risotto parane!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti